Silmien laserleikkaukset - turvallisuudesta tinkimättä
Varaa aika:040 487 8481

Linssileikkaus

×

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 569 tiedostossa /home/ilmanlaseja/public_html/ilmanlaseja/includes/menu.inc).

Linssileikkaus on teknisesti sama toimenpide kuin kaihileikkaus eli phacoemulsifikaatio. Silmän sisäisiin rakenteisiin kuuluva mykiö eli linssi vaihdetaan muoviseen linssiin eli tekomykiöön. Tämä uusi linssi korjaa likitaitteen tai pitkätaitteen ja sillä voi korjata hajataitetta. Lisäksi on mahdollista valita erikoislinssi, joka mahdollistaa näkemisen sekä kauas että lähelle. Kaihileikkaus on maailman yleisimpiä ja myös turvallisimpia kirurgisia toimenpiteitä.

Linssileikkaus sopii parhaiten silloin kun potilaalla on jo todettu alkava harmaakaihi. Linssileikkaus on myös vaihtoehto silloin kun potilaalla on suuriasteinen taittovirhe eli yleiskielellä niin vahvat silmälasit että korjausta ei voida tehdä laserilla. Päiväkirurgisena toimenpiteenä tehtävässä kaihileikkauksessa tai linssileikkauksessa silmä puudutetaan ensin tipoilla tai muulla pintapuudutteella. Tämän jälkeen poistetaan ultraääni-imulaitteen ja apuinstrumenttien avulla samentunut linssi ja asetetaan tilalle uusi tekomykiö. Linssi on keskeinen osa silmän optista järjestelmää ja tämän takia kaihileikkauksella/linssileikkauksella pystytään samalla korjaamaan myös silmän taittovirheitä. Tarvittavan tekomykiön vahvuus ja muut ominaisuudet selviävät esitutkimuksessa suoritettavissa mittauksissa.

Eroon silmälaseista

Leikkauksen jälkeen silmälasien tarve vähenee tai jopa kokonaan poistuu. Yleensä tavoitteena on hyvä näkö kauas ja lukiessa käytetään lukulaseja. Mikäli pyritään hoitamaan ikänäkö linssileikkauksella silloin valitaan monitehoinen tekomykiö. Tällöin tulee potilaan kanssa huolellisesti käydä läpi näihin erikoislinsseihin liittyvät valojen vääristymät. Esimerkiksi vastaantulevien autojen valojen ympärillä voi näkyä valokehä eli halo. Osa meistä kokee nämä valoilmiöt vain kauniina joulukorttimaisemana, mutta kaikki eivät niihin totu.

Linssileikkauksen jälkeen ei silmään voi enää kehittyä harmaakaihia. Toisaalta linssileikkaus on silmän sisäisenä toimenpiteenä isompi leikkaus, kuin pelkästään silmän pintaosia käsittelevät laserleikkaukset. Mikäli laserleikkausta varten suoritettavassa esitutkimuksessa havaitaan, että linssileikkaus on sopivin vaihtoehto, suoritetaan samalla mittaukset linssileikkausta varten.

Ota yhteyttä