Silmien laserleikkaukset - turvallisuudesta tinkimättä
Varaa aika:040 487 8481

Smile-laserleikkaus

Korjaa liki- ja hajataittoa

SMILE-LEIKKAUS (Small Incision Lenticle Extraction) suoritetaan ilman leikkaavaa terää ja ilman sarveiskalvoon muodostettavaa läppää. Leikkauksesta toipuminen sekä näön palautuminen on nopeaa, ja elämä ilman laseja alkaa heti leikkauksen jälkeen.

SMILE-toimenpiteellä voidaan korjata liki- ja hajataittoa. SMILE-menetelmä soveltuu henkilöille, joiden taittovirhe on alle -12 D. SMILE-leikkauksiin sisältyy aina yhden vuoden leikkaustakuusopimus. Uusintaleikkausten tarve on vähäinen ja sitä varten on käyttämässämme femtolaserissa oma ohjelmansa joten tämä hienosäätö on nykyisin yhtä helppoa kuin femtolasik -leikkauksessa.

SMILE – Silmien laserleikkaus uusinta ja tehokkainta tekniikkaa

Uusin taittovirheen korjausmenetelmä on nimeltään SMILE (Small Incision Lenticle Extraction), ns. läpätön leikkaus. Menetelmä on kasvanut merkittäväksi vaihtoehdoksi korjata silmien taittovirheitä. Menetelmää hyödyntävissä klinikoissa SMILE-toimenpiteellä leikataan jo yli puolet kaikista silmien laserleikkauksista. Leikkauksessa sarveiskalvon sisältä poistetaan linssimäinen kiekko taittovirheen korjaamiseksi.

SMILE-menetelmän suurin etu on saavutetun leikkaustuloksen pysyvyys ja vähäisempi sarveiskalvon pintakerroksen hermojen vaurioituminen. Lisäksi uuden leikkaustekniikan ansiosta silmien kuivumisriski on vähäinen. SMILE mahdollistaa myös aikuisnäön korjauksen monovision ratkaisua hyödyntämällä ja näin paremman näkemisen lähietäisyydelle.

 

SMILE-menetelmässä toimenpide perustuu femtosekuntilaserin avulla sarveiskalvon sisään muotoillun kiekkomaisen kudospalan poistoon hyvin pienen (alle 3,0 mm) leikkausaukon kautta. Leikkaus toteutetaan femtosekuntilaserilla, jonka ansiosta silmänpaineen nousu on vähäistä ja toimenpide on miellyttävää vanhempiin tekniikoihin verrattuna. Perinteisesti silmien laserleikkauksessa silmän pinnalle eli sarveiskalvolle leikataan läppä. SMILE-menetelmässä läpän muodostusta ei tarvita, vaan silmän hoito toteutetaan kontrolloidusti sarveiskalvon sisällä eikä leikkausalue kuivu toimenpiteen aikana.

SMILE-menetelmä on käytössä Mehiläinen Ympyrätalossa Helsingissä. Testaa soveltuvuutesti laserleikkaukseen Varaa maksuton ennakkoarvio