Silmien laserleikkaukset - turvallisuudesta tinkimättä
Varaa aika:040 487 8481

SUPRACOR esillä Euroopan Silmäkirurgikongressissa Kööpenhaminassa

×

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 569 tiedostossa /home/ilmanlaseja/public_html/ilmanlaseja/includes/menu.inc).
Kimmo Liesto luennoi SUPRACOR ikänäköleikkauksesta ESCRS kongressissa Kööpenhaminassa

Mehiläisen kokemuksia ikänäön laserkirurgiasta esiteltiin jo kolmantena peräkkäisenä vuotena Euroopan silmäkirurgikongressissa (ESCRS).

Kimmo Lieston ja Jouko Rinta-Rahkon tulosten perusteella SUPRACOR –leikkauksella voidaan saavuttaa molempien silmien hyvä yhteisnäkö, joka vaihtoehtoisessa monovision –leikkauksessa  menetetään. Molempien silmien yhteisnäkö oli yhden silmän näköä parempi tilastollisesti merkitsevästi (p<0,01) sekä lähelle että kauas.

Tutkimuslaiteiden kehittyessä saadaan vuosi vuodelta enemmän tietoa mikä silmässä muuttuu kun ikänäkö kehittyy.

Kokouksessa esiteltiin mahdollisesti tulevaisuudessa markkinoille tuleva silmätippa (lipoic acid choline ester, LACE), jolla voitiin hidastaa ikänäön kehittymistä. Toistaiseksi seuranta oli vain 90 vrk ja potilaita pieni määrä. Koliiniestereitä on muualla tutkittu laajasti, esimerkiksi estohoitona Alzheimerin tautiin.

Eräs kiinnostavimmista ikänäön hoitomuodosta on Yhdysvalloissa jo markkinoilla oleva ja FDA:n hyväksymä piilolasimateriaalista valmistettu Raindrop inlay, joka toimii Supracorin tavoin aikaansaaden mustuaisen keskelle lukualueen. Raindropia ei toistaiseksi ole Euroopassa saatavana.

Lähinnä Ruotsissa ja Norjassa toimivan Memira –konsernin lääkärit raportoivat kokemuksistaan  20 600 potilasta käsittävästä linssileikkausten seurannasta. Potilaat olivat pääasiassa tyytyväisiä näköönsä. Parhaimmillaan 89% potilaista ei käyttänyt mitään silmälaseja, mutta 10% potilaista tarvitsi uusintaleikkauksen Femtolasikilla.

Ikänäölle oli omistettu kongressin pääauditoriossa  kokonainen päivä – Presbyopia Day. Huomionarvoista oli, että tällä hetkellä ikänäköön haetaan aktiivisesti muita ratkaisuita kuin monovision.