Silmien laserleikkaukset - turvallisuudesta tinkimättä
Varaa aika:040 487 8481

Taittovirheet

×

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 569 tiedostossa /home/ilmanlaseja/public_html/ilmanlaseja/includes/menu.inc).

Likitaitteisuus Myopia

Likitaitteisuus

(Myopia)

Myopiaa korjataan miinuslinsseillä. Myopiassa silmä ei näe kauas. Silmän etuosoan (sarveiskalvon sekä linssin) taittovoima on liian suuri suhteessa silmän pituuteen. Valo taittuu väärin silmän sisällä kuvautuen verkkokalvon eteen. Kuva saadaan siirtymään verkkokalvolle terävänä miinuslinssillä.


Kuakotaitteisuus Hyperopia

Kaukotaitteisuus

(Hyperopia)

Hyperopiaa korjataan pluslinsseillä. Hyperopiassa silmä ei näe lähelle. Silmän taittovoima on liian heikko suhteessa silmän pituuteen, jolloin teoreettinen kuva muodostuu verkkokalvon taakse. Hyödyntämällä pluslinssiä saadaan kuva taittumaan terävänä verkkokalvolle.


Hajataitteisuus Astigmatia

Hajataitteisuus

(Astigmatia)

Hajataitteisuutta voi esiintyä sekä liki- ja kaukotaitteisilla. Hajataitteisessa silmässä valo taittuu silmässä epäsymmetrisesti, jolloin yhtä terävää polttopistettä ei muodostu. Hajataitteisuutta voidaan korjata sylinterilinssillä, joka huomioi poikkeavat polttopisteet siirtäen ne terävänä verkkokalvolle.


Korkeamman asteen optiset vääristymät

(High order aberrations)

Silmän näkökykyyn vaikuttaa keskeisesti myös muut optiset vääristymät, joita perinteisin linssiratkasuin on ollut mahdotonta ratkaista. Käytännössä nämä vääristymät huomataan parhaiten hämärässä, jolloin mustuainen on laajentunut. Tällöin mustuaisen reuna-osissa valo ei taitu samalla tavoin, kuin keskeisessä osassa ja kuvautuminen vääristyy. Sarveiskalvon taittovoiman lisäksi voidaan koko optisen järjestelmän taittovoimaa sekä siinä esiintyviä vääristymiä mitata ja hoitaa yksilöllisesti aaltorintamatekniikalla (wavefront guided).


Ikänäkö

(Presbyopia)

Silmä ei pysty tarkentamaan lähelle. Ikääntymisen seurauksena silmän sisäisen linssin eli mykiön mukautumiskyky heikkenee vähitellen. Tyypillisesti ikänäkö alkaa 40 - 45 ikävuoden vaiheilla. Ikänäköä korjaamaan tarvitaan lukulaseja. Laserkirurgiassa vaihtoehtoja ikänäön korjaamiseen ovat Supracor - ikänäköleikkaus sekä monovision ratkaisu. Myös linssileikkaus on mahdollinen. Lue lisää ikänäön hoitoon tarkoitetuista toimenpiteistä tästä

Testaa soveltuvuutesi laserleikkaukseen