Silmien laserleikkaukset - turvallisuudesta tinkimättä
Varaa aika:040 487 8481

Yksilöllinen esitutkimus

×

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 569 tiedostossa /home/ilmanlaseja/public_html/ilmanlaseja/includes/menu.inc).

Perusteellinen silmien laserleikkauksen esitutkimus tehdään aina ennen leikkauspäätöstä, yleensä 1 vrk - 3kk ennen leikkausta. Esitutkimuksen tavoitteena on varmistaa, että silmä on terve, soveltuu leikkaukseen, eikä lasivoimakkuudet ole merkittävästi muuttuneet viimeisten kahden vuoden aikana. Varatessasi aikaa silmien laserleikkauksen esitutkimukseen on hyvä mainita mahdollisesta siitepölyallergiasta. Lisäksi käytössä olevien allergialääkkeiden käyttöä tulee jatkaa normaalisti. Laserleikkauksen esitutkimukseen saapuessa on hyvä ottaa mukaan tiedot nykyisistä silmä- ja piilolaseista, Kela-kortti, aurinkolasit sekä täytetty terveystietolomake.

Esitukimukseen sisältyy optikon, silmähoitajan ja silmälääkärin tutkimukset. Aikaa laserleikkauksen esitutkimukseen on hyvä varata noin 2 tuntia. Tehtävien perustutkimusten lisäksi esitutkimukseen sisältyy sarveiskalvon pintamuodon- ja paksuuden mittaus sekä yksilölliseen iiristunnistukseen yhdistetty aaltorintamamittaus. Aaltorintamamittaus antaa tietoa silmän koko optisesta järjestelmästä sekä siinä esiintyvistä vääristymistä. Iiristunnistus varmistaa, että laserkorjaus kohdistuu tarkasti oikeaan kohtaan sarveiskalvolla. Tutkimus tehdään aina normaalin sekä laajennetun mustuaisaukon kautta.

Valmistautuminen silmien laserleikkauksen esitutkimukseen:

  • Käytettäessä pehmeitä päiväkäyttöisiä piilolaseja tulee näiden käyttö lopettaa 1 viikko ennen esitutkimusta.
  • Mikäli käytössä on kovat- tai jatkuvakäyttöiset piilolasit tulee käyttö lopettaa 2 viikkoa ennen esitutkimusta
  • Silmämeikki tulee olla poistettu vähintään tunti ennen esitutkimusta mieluiten ed.päivänä
  • Mikäli suunnittelet ripsien pidennyksien  laittoa, tulee tämä ajoittaa esitutkimuksen ja leikkauksen (noin kuukausi)  jälkeen tehtäväksi
  • Huomioi, että autolla ei saa ajaa lainkaan samana päivänä esitutkimuksen jälkeen silmätippojen vaikutuksen vuoksi.
  • Ota mukaan: Kela - kortti tiedot nykyisistä silmä- ja piilolaseista, aurinkolasit ja terveystietoja koskeva lomake täytettynä (lähetetään esitutkimuksen aikavarauksen jälkeen).

Lue lisää leikkauspäivästä